Συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους για την Ήπειρο – Στο πιάνο ο oκτάχρονος σολίστ Στέλιος Κερασίδης

Πηγή: ethnos.gr

Στην πρωινή εκπομπή του OPEN, «Ώρα Ελλάδος» (21/1) προβλήθηκε η υπέροχη ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη στην Ήπειρο. Την σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Κώστας Μαζάνης, μέλος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Νέας Μάκρης – Μαραθώνα – Ραφήνας. Ο Πρόεδρος αδελφότητας και παραγωγός της ταινίας κ. Δημήτρης Βασιλείου μίλησε για το όραμα αυτής της συγκινητικής πρωτοβουλίας.

«Δημιουργήσαμε μία ταινία μικρού μήκους με θέμα την Ήπειρο με πολύ ιδιαίτερους συμβολισμούς για τις αξίες και τον πολιτισμό της Ηπείρου, πάντα υπό την επίβλεψη και σκηνοθεσία του Κώστα Μαζάνη, που είναι και μέλος της αδελφότητας Αγ. Ειρήνη. Δημιουργήσαμε μία ταινία για να αποτυπώσει την πολιτισμικότητα της Ηπείρου το πώς είναι υπάρχουν όλες οι θρησκείες – όταν αναπτύσσονται οι τέχνες, τα γράμματα, το εμπόριο, μέσα από την ειρήνη. Όχι μέσα από πολέμους και φιλονικίες. Σαν Αδελφότητα έχουμε αυτό το όραμα και το προσφέρουμε όπως μπορούμε».

Στο κομμάτι «Γιάννη μου το μαντίλι σου» παίζει πιάνο ο οκτάχρονος σολίστ Στέλιος Κερασίδης. Ακούγεται επίσης η 16χρονη κλαρινίστα Ιωάννα Χαραλάμπους, ενώ συμμετέχουν ο μουσικός Γιάννης Δίσκος και το χορευτικό της αδελφότητας Ηπειρωτών Νέας Μάκρης – Μαραθώνα – Ραφήνας.