Οι πρωταγωνιστές

SHARE

Οκταβιανός

Το πλήρες όνομά του ήταν Γάιος Ιούλιος Καίσαρας Οκταβιανός. Πήρε τη σκυτάλη της εξουσίας μετά τη δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα, ως θετός γιος και διάδοχός του. Οι εξαιρετικές ηγετικές και στρατιωτικές του ικανότητες τον βοήθησαν να καταλύσει τους τελευταίους δημοκρατικούς θεσμούς και να κυβερνήσει ως πρώτος αυτοκράτορας, από το 27 π.Χ. ως το θάνατό του, το 14 μ.Χ.

Μάρκος Αντώνιος

Ρωμαίος στρατηγός, μέλος της πολιτικής τριανδρίας που δημιουργήθηκε μετά τη δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα. Η διαφωνία του με τον Οκταβιανό οδήγησε σε εμφύλιο πόλεμο. Καταλυτική παρουσία στη ζωή του, η βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα που τον σαγήνεψε τόσο ώστε, σύμφωνα με τις πηγές, να χάσει την ευθυκρισία του και τις ομολογουμένως σπουδαίες στρατηγικές του ικανότητες. Μετά την ήττα στο Άκτιο κατέφυγε στην Αίγυπτο, όπου αυτοκτόνησε, το 30 π.Χ.

Κλεοπάτρα

Η Κλεοπάτρα Ζ΄, τελευταία βασίλισσα της Αιγύπτου, ήταν απόγονος του Πτολεμαίου, στρατηγού του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εξαιρετικά ικανή, ανέβηκε στο θρόνο με την βοήθεια του Ιούλιου Καίσαρα, με τον οποίο απέκτησε ένα γιο, τον Καισαρίωνα. Μετά τη δολοφονία του συνδέθηκε με τον Μάρκο Αντώνιο, ερωτικά και πολιτικά, η σχέση τους ωστόσο κατέληξε στο «Βατερλώ» του Ακτίου. Ένα χρόνο μετά αυτοκτόνησε στην Αλεξάνδρεια, από δάγκωμα φιδιού κατά την παράδοση. Τα τρία παιδιά που απέκτησε με τον Αντώνιο τα ανέλαβε η Οκταβία, η νόμιμη –και παρατημένη- σύζυγος του πρώτου.