Για 9η χρονιά η «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων» – Μαθητές ξεναγούν μαθητές σε Νικόπολη και Κασσώπη

Πηγή: atpreveza.gr

Για ένατη συνεχή χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας με απόφασή του ενέκρινε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διαζώματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» προκειμένου αυτό να υλοποιηθεί κατά το σχολικό έτος 2022-2023 από όσα σχολεία επιθυμούν.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς σχολείων Πρωτοβάθμιας (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό) και Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσιο, Λύκειο) Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης όλων των σχολικών μονάδων της χώρας και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διαζώματος προσφέρεται δωρεάν, με σκοπό οι μαθητές/τριες να γίνουν οι συνειδητοί κληρονόμοι της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που θα προστατεύσουν τα μνημεία και θα αγωνισθούν για τη διάσωσή τους, προκειμένου αυτά να συνεχίσουν να μας διδάσκουν στο διηνεκές.

Στον ενδεικτικό κατάλογο χώρων θέασης και ακρόασης (θεάτρων/ωδείων/σταδίων) για «υιοθεσία» περιλαμβάνονται το Ωδείο Νικόπολης, το Θέατρο Νικόπολης, το Στάδιο Νικόπολης, το Θέατρο Κασσώπης και το Βουλευτήριο Κασσώπης.

Περιγραφή του προγράμματος, οδηγίες για την υλοποίησή του και τα φύλλα αξιολόγησής του από εκπαιδευτικούς και μαθητές παρουσιάζονται εδώ.