ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Η Νέα Οδός, έχει αναλάβει τη λειτουργία, τη διαχείριση και τη συντήρηση του έργου παραχώρησης «Ιόνια Οδός». Αυτό το έργο πνοής, με συνολικό μήκος 380 χλμ., περιλαμβάνει τα παρακάτω βασικά τμήματα:

Α) τον ομώνυμο αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδός» μήκους 196 χλμ. από Αντίρριο έως Ιωάννινα (Ανισόπεδος Κόμβος με Εγνατία Οδό). Αυτός ο αυτοκινητόδρομος έχει τεράστια σημασία- κοινωνική και αναπτυξιακή, αφού:

-Συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το Αγρίνιο.
-Προσφέρει επαρκέστερη σύνδεση των λιμανιών Πάτρας, Αστακού και Ηγουμενίτσας.
-Συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε περιοχές με υψηλό τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αφού με την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το ταξίδι από Αντίρριο έως και Ιωάννινα διαρκεί πλέον 1 ώρα και 40 λεπτά σε σχέση με τις 3 ώρες και 30 λεπτά.
Πρόκειται για ένα έργο που διασχίζει δύο περιφέρειες και τέσσερις νομούς και έρχεται να καλύψει μια απαίτηση πολλών ετών και να δώσει νέα ώθηση ανάπτυξης.

Β) τμήμα του αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε. μήκους περίπου 172,5 χλμ. από τον Ανισόπεδο Κόμβο Μεταμόρφωσης Αττικής έως τη Σκάρφεια Φθιώτιδας, μετά τα Καμένα Βούρλα. Το συγκεκριμένο τμήμα του Α.Θ.Ε. διασχίζει δύο περιφέρειες και τρεις νομούς και στα τεχνικά του χαρακτηριστικά συναντάμε μεταξύ άλλων: 8 γέφυρες, 30 ανισόπεδους κόμβους και ημικόμβους και 84 άνω & κάτω διαβάσεις.

Γ) το συνδετήριο κλάδο του Π.Α.Θ.Ε. Σχηματάρι – Χαλκίδα, μήκους 11 χλμ.

Έχοντας αναλάβει ένα έργο πνοής συνολικού προϋπολογισμού 1,1 δις ευρώ, στρατηγικός στόχος της Νέας Οδού είναι η δημιουργία σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων ευρωπαϊκών προδιαγραφών, οι οποίοι συμβάλλουν στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, θα διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Πρωταρχική μας δέσμευση είναι η ασφαλής και ταχύτατη μετακίνηση για όλους τους Έλληνες πολίτες, σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Ωράριο Λειτουργίας

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών & Σημεία Εξυπηρέτησης Πελάτων Δευτέρα έως Σάββατο 08:00 – 20:00 & Κυριακή 10:00 – 18:00
Οδηγίες Πρόσβασης