Μουσεία

Η δημιουργία της Ι/Σ της Πολιτιστικής Διαδρομής της Ηπείρου μας δίνει νέες δυνατότητες προκειμένου να προβάλλουμε την ΠΔ στην τουριστική αγορά, στην τοπική κοινωνία, στους αιρετούς και στους σοβαρούς συντελεστές και να προσελκύσουμε επιχειρήσεις στο cluster.

Όπως ξέρουμε μια Ι/Σ είναι κάτι το δυναμικό που μπορεί να βελτιώνεται και να εμπλουτίζεται συνεχώς – εξάλλου αυτή θα είναι και μια από τις κύριες δουλειές του DMO.

Η γνώμη των παρακάτω μουσείων θα βοηθήσει στην προβολή της διαδρομής, ιδιαίτερα τώρα που το link θα γνωστοποιηθεί στους επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Σελίδα μόνο ελληνικά- με μικρή εισαγωγή στα αγγλικά. Δεν υπάρχουν παρα ελάχιστες εικόνες εκθεμάτων ούτε εκτενής περιγραφή του ιστορικού πλαισιου που καλύπτει το μουσείο ( μόνο δυσανάγνωστο χρονολόγιο).

Υπάρχει όμως εκτενής αναφορά στην ιστορία της αρχαιολογικής έρευνας.
Η εντύπωση που αποκομίζει ο επισκέπτης της Ι/Σ είναι ότι δεν απευθύνεται στο πλατύ κοινό αλλά σε ένα κλειστό ακροατήριο επαϊόντων. Την ίδια εντύπωση δίνει και το ΔΣ των Φίλων του Μουσείου.

Δεν χρησιμεύει σε αυτή τη φάση η Ι/Σ της Πολιτιστικής διαδρομής να συνδεθεί με την Ι/Σ του μουσείου.

Αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενίτσας

Σελίδα ελληνικά και αγγλικά ( πλήρης μετάφραση όλης της ύλης). Πλούσια Ι/Σ με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο επαγγελματίας (λχ ταξ. γραφείο) και ο επισκέπτης . Μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για όσα μουσεία πρέπει να αναβαθμίσουν τις Ι/Σ τους. Αξίζει να συνδεθεί με την Ι/Σ της ΠΔ.

Αρχαιολογικό μουσείο Άρτας

Η Ι/Σ του μουσείου στεγάζεται στην Ι/Σ της εφορείας Άρτας, όπου με αναζήτηση στο Google φτάνεις μέσω facebook. Ι/Σ αρκετά πλούσια αλλά μόνο ελληνικά.

Αξίζει να υπάρξει σύνδεσμος με ΙΣ ΠΔ έστω και μόνο για τις πολλές και ωραίες φωτό που περιλαμβάνει. Να προβλεφθεί χρηματοδότηση για την αγγλική έκδοση- το υλικό που υπάρχει στα ελληνικά το δικαιολογεί.

Δημοτικό μουσείο Ιωαννίνων

Περιλαμβάνεται στην Ι/Σ Δήμου Ιωαννιτών . Ελληνικά -Αγγλικά. Αξίζει να συνδεθεί. Η Ι/Σ περιέχει πολλές πληροφορίες και φωτό για την πόλη, και όχι μόνο, θα πρέπει όμως να υπάρξει μια συνεργασία με τον Δήμο ώστε η Ι/Σ του να αποκτήσει πιο φιλική περιήγηση και να επιλεγούν οι εικόνες που υπάρχουν για τα αρχαιολογικά αξιοθέατα. Δηλαδή να γίνει μια μικρής έκτασης επιμέλεια.